planeeringute andmekogu  Maa-ameti planeeringute kaart   Üldplaneeringu koostamine

Toimetaja: Planeerimisvaldkonna uudised

RUUMILISE PLANEERIMISE UUDISED

Miku-Jüri detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine (KSH) jäeti algatamata

Rapla Vallavolikogu 26. veebruari 2024 otsusega nr 10 jäeti algatamata Rapla Vallavolikogu 16. detsembri 2021 otsusega nr 91 algatatud Miku-Jüri detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Detailplaneeringu eesmärk on anda tingimused üksikelamuala kavandamiseks.  Detailplaneering algatati eesmärgiga järgida Rapla valla üldplaneeringut ning kavandada üldplaneeringuga määratud juhtotstarvet muutvad tegevused vaid 25% ulatuses maaüksuse pindalast. Elluviimisega seotud investeeringu maksumust ja piirkonna elamuala perspektiivi arvestades on planeeringu koostamise käigus leitud, et otstarbekam on üldplaneeringu tingimuste muutmine veidi suuremas ulatuses ja planeeringuala väljaarendamine ühe tervikliku ehitusetapina algselt kavandatud mitme ehitusjärgu asemel. Alates 13. juunist 2023 on planeeringut menetletud üldplaneeringut muutvana. Kavandatakse kuni 13 üksikelamust koosnevat elamuala.

Vastavalt keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) eelhinnangu järeldustele (keskkonnaekspert Andres Tõnissoni töö) ja asjaomaste valitsusasutuste seiskohtadele jäeti keskkonnamõju strateegiline hindamine algatamata. Kavandatava tegevuse iseloom ei anna alust eeldada olulise keskkonnamõju ilmnemist. Planeeringuga nähakse ette tingimused keskkonnaprobleemide ärahoidmiseks. Elluviimisega kaasnev häiring piirdub eeldatavasti ehituse perioodiga ja on pöörduv. Õnnetuste võimalikkus ei erine tavapärasest. Keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamata jätmise otsusega on võimalik tutvuda Rapla valla dokumendiregistri vahendusel, Rapla valla kodulehel ja eelneval kokkuleppel vallamaja lahtiolekuaegadel vallakantseleis (Rapla linn, Tallinna mnt 14).

Detailplaneeringu koostamise algataja, koostamise korraldaja ja detailplaneeringu kehtestaja on Rapla Vallavolikogu, koostaja on Rapla Vallavalitsus.

Planeeringu kohta lähemalt: http://rapla.kovtp.ee/algatamine