planeeringute andmekogu  Maa-ameti planeeringute kaart   Üldplaneeringu koostamine

Toimetaja: Planeerimisvaldkonna uudised

RUUMILISE PLANEERIMISE UUDISED

Jõe tn 57, Rapla linn

Jõe tn 57, Jõekaare tänava, Jõekaare tn 3 ja Jõekaare tn 7 maaomanikud uurivad võimalusi detailplaneeringu algatamiseks kortermaja kavandamise eesmärgiga. Kehtiva üldplaneeringu maakasutuse juhtotstarve piirkonnas on pere- ja ridaelamumaa, kuid Viljandi mnt 63 maaüksusele koostatava detailplaneeringuga kavandatakse kahte kortermaja ning Viljandi mnt 61 krundile tennisehalli. Läheduses on ka ärimaa maaüksusi. Jõe tänava ääres domineerivad siiski üksikelamud, mistõttu 2022. aastal samal eesmärgil koostatud eskiisile esitasid piirkonna maaomanikud mitmeid ettepanekuid ja ühisavalduse, millega ei nõustutud kortermaja detailplaneeringu algatamisega üksikelamupiirkonnas. Planeerimisettepanekut on täiendatud ning see esitatakse uuesti piirkonna maaomanikele ja vallavalitsusele seisukohavõtuks.

Eskiisi koostamisel on kehtiva üldplaneeringu kortermaja tingimuste maksimaalset lubatud koormusindeksit rakendades Jõe tn 57 ja Jõekaare tn 7 maaüksustele paigutatud kokku 36 korterit. Eskiisi avalikustamisega selgitatakse välja avaliku arutelu vajadus ja arvamused edasise kavandamiseks.

Detailplaneeringu algatamiseks ei ole taotlust esitatud. Detailplaneeringu algatamise või algatamata jätmise otsustuspädevus on vallavolikogul.

lahendusskeem

Detailplaneeringu eskiis (autor arhitekt Ago Pähn, Optakt OÜ töö)

 

► Dokumendiregister