Küsitlus Rapla valla turvalisuse kohta

Siseministeeriumi eestvedamisel toimub aastatel 2023-2027 kuueteistkümnes kohalikus omavalitsuses turvalisuse arenguprogramm, mille eesmärk on parandada turvalisuse kavandamist ja arendada turvalisuse valdkonna võimekust omavalitsustes. 2023. aastal valiti avaliku konkursi teel välja esimesed kaheksa kohalikku omavalitsust, nende seas Rapla vald, keda Siseministeerium toetab turvalise elukeskkonna loomisel ja arendamisel läbi uue arenguprogrammi.

Rapla vallas algas arenguprogramm avaseminari korraldamisega 10. jaanuaril 2024 ning programm kestab kuni 31. detsembrini 2025. Seni tehtud tegevuste, kohtumiste kokkuvõtete ja jooksva info kohta saab täpsemalt lugeda SIIT.

Hea Rapla valla elanik - selleks, et Rapla valla turvalisuse tegevuskava saaks Sinu ja kõigi teiste Rapla valla elanike vajadustele vastav, palume Sind, et leiaksid aja ja täidaksid küsitluse, mis on leitav kasutades uudises olevat QR koodi või mis on leitav SIIT.

Juhul, kui küsitlust ei ole võimalik elektrooniliselt täita, saab seda paberkandjal täita Rapla vallamajas, piirkonna teenuskeskustes, Rapla valla keskraamatukogus ja haruraamatukogudes nende lahtiolekuaegadel. Küsitlus on vastamiseks avatud 08. juulist kuni 11. augustini 2024.

Küsitluse eesmärgiks on välja selgitada Rapla valla elanike üldine kriisideks valmisoleku tase, hinnata elukoha turvalisust ning hoiakuid kogukonnaliikmete omavahelise koostöö osas. Lisaks eelnevale soovitakse küsitluse abil välja selgitada perede paremat hakkamasaamist mõjutavad tegurid, mis on turvalise elukeskkonna loomise alustalaks. Küsitlus on anonüümne, mis tähendab, et kogutud vastuseid ei ole võimalik siduda konkreetse isikuga ning saadud tulemusi kasutatakse ainult üldistatud kujul. 

Juhul, kui Sul tekib arenguprogrammi või küsitlusele vastamise osas küsimusi, siis võta julgelt ühendust KOV TEK programmi koordinaatori Agnes Kurvitsaga e-posti aadressil agnes.kurvits@rapla.ee või telefonil 5373 8273.